• darkblurbg
  Wat is financial lease?

Wat is Financial Lease?

Financial lease is een leasevorm voor het zakelijk aanschaffen van bijvoorbeeld een auto (of een machine) met behulp van een zakelijke financiering.

Volgens Wikipedia is "financiële leasing een leasevorm waarbij de kredietverstrekker juridisch eigenaar en de kredietnemer het economisch eigenaar wordt. De kredietnemer/lessee loopt het risico van waardevermindering."
En ze vermelden dat je met financial lease zowel auto's, motoren, vrachtwagens en machines kunt aanschaffen.

 

Deze zakelijke financiering, wat financial lease feitelijk is, betaal je in een aantal maandtermijnen terug aan de leasemaatschappij.

De maandelijkse betalingen bestaan uit rente voor de leasemaatschappij en natuurlijk de aflossing van het zakelijke krediet.

Je krijgt het juridische eigendom in handen nadat alle betalingen zijn voldaan, met of zonder een laatste te betalen termijn, de zogenaamde slottermijn.

 

De maandtermijn is gedurende de leaseperiode vast. Deze verandert dus niet tussentijds. Ook niet als de marktrente verandert. Dit wordt namelijk vastgelegd in het financial lease contract.

In de maandtermijn zijn geen kosten voor onderhoud, reparatie, banden, verzekering, wegenbelasting etcetera opgenomen.

Bij operational lease zit dat wel in de maandtermijn inbegrepen.

 

Bij Financial Lease wordt jouw bedrijf eigenaar van de auto.

Bekijk welke auto's je allemaal kunt rijden met financial lease  financial lease auto's

 

Vanaf de eerste dag krijgt jouw bedrijf het economisch eigendom van de auto. De auto wordt op naam gesteld van jouw onderneming en niet op naam van de leasemaatschappij. Dat betekent dat je de auto kunt opnemen in de boekhouding. Je activeert de auto op de balans. Dat levert de de nodige fiscale voordelen op.

Je kunt bijvoorbeeld de BTW terugvorderen, de rentekosten fiscaal verrekenen en je kunt fiscaal afschrijven op de auto. Dat zijn kosten, dus verlaagt dat de winst van je onderneming. Daardoor betaalt jouw bedrijf minder belasting.

 

Daarbij merk ik graag op dat de leasemaatschappij het juridische eigendom heeft van de auto. Dat gaat van rechtswege over op jouw bedrijf nadat je alle betalingen voldaan hebt aan de leasemaatschappij.

Je kunt het daarom ook vergelijken met huurkoop voor je auto.

De leasemaatschappij heeft het recht om de auto (die in onderpand is gegeven aan de leasemaatschappij) terug te nemen als ze daar gegronde redenen voor hebben. Dat zou kunnen als je bijvoorbeeld een paar maandtermijnen niet betaald zou hebben.

 

Meer over financial lease eigendom.

 

Bij een financial lease contract wordt vooraf de looptijd vastgelegd. Deze verandert in beginsel niet (hier kom ik later op terug). De looptijd varieert tussen de 12 en 72 maanden. Dat is 1 tot 6 jaar. De looptijd is over het algemeen gelijk aan de economische levensduur van de auto.

De looptijd wordt ook wel leaseperiode genoemd.

Na de leaseperiode kun je zelf beslissen wat je doet. Kies je voor een nieuwe financial lease auto, blijf je in deze auto rijden of ruil je hem in?

Aan jou is de keus, want jij bent economisch eigenaar van de auto.

 

 

Financial Lease Vervroegd Aflossen

Zojuist meldde ik al dat de looptijd bij financial lease in beginsel vast staat. De looptijd wordt vastgelegd in je leaseovereenkomst.

En je hebt de mogelijkheid om tussentijds extra geld in te lossen op je financial lease. Dan blijft de maandtermijn zoals deze is, alleen verkort je de looptijd van het leasecontract.

En wat is een slottermijn?

Dat is letterlijk vertaald een laatste te betalen termijn.

Waarom zou je een slottermijn willen? Hoor ik je vragen.

 

Met een slottermijn kan je de maandtermijn verlagen, zodat je maandelijks meer financiële ruimte creëert.

De slottermijn wordt vooraf vastgelegd in het leasecontract en hangt af van factoren als: de leeftijd van de auto, de looptijd van het leasecontract en nog factoren zoals de bestaansduur van je onderneming en de te verwachten restwaarde van de auto die je wil gaan leasen.

 

Een slottermijn is optioneel, dus je kunt er ook voor kiezen om geen slottermijn te hanteren.

Nu je precies weet wat financial lease is, zal ik de mogelijkheden met je bespreken.

 

 

De voordelen van een Financial Lease auto

Het grootste voordeel van een Financial Lease auto voor jou als ondernemer is dat de auto jouw eigendom wordt.

Met Financial Lease heb je de mogelijkheid om grote investeringen te doen zonder dat het invloed heeft op je liquiditeitspositie. Met financial lease houd je geld binnen je bedrijf beschikbaar voor de kernactiviteiten. Zo kom je verder met je onderneming.

Bovendien krijg je met een Financial Lease auto zakelijk nooit een verrekening voor teveel gereden kilometers, er is namelijk geen beperking in het aantal kilometers dat je mag rijden.

Fiscaal gezien heeft een Financial Lease auto verschillende voordelen. Zo kun je de BTW van de aanschafprijs van de auto terugvorderen, heb je mogelijkheden tot investerings- en renteaftrek en je kunt de auto fiscaal afschrijven.

Financial Lease voor jouw auto is dus in vele opzichten interessant, want je hoeft je geld niet uit je bedrijf te halen om een auto te kopen. Daarmee kan jij ondernemen en gewoon vooruit komen met je onderneming.

 

Deze mogelijkheden krijg je met zakelijke Financial Lease

Twijfel je tussen een auto kopen en een auto leasen? Met de Financial Lease auto hoef je niet te kiezen. Je hebt de voordelen van een auto kopen én die van een auto leasen.

Je kan kiezen uit nieuwe en voor gebruikte auto’s.

 

Ook kun je je bedrijfsauto aanschaffen middels financial lease. Zowel een nieuwe als een gebruikte bestelbus.

In het aanbod financial lease auto's vind je een groot aantal occasion lease auto’s van verschillende prijsklassen.

Uiteraard zie je ook nieuwe auto's staan.

Wil je weten wat uw maandtermijn is? Bereken dan snel online je leaseprijs berekenen via onze Financial Lease calculator.

 

Kenmerken Financial lease:

 • On Balance finance (je activeert de auto op de balans, in je boekhouding)
 • vaste rente
 • vaste maandtermijn
 • je kunt gebruik maken van alle fiscale voordelen (bij andere lease constructies is dat beperkt)
 • BTW op de auto is terug te vorderen
 • Rente fiscaal verrekenbaar
 • je krijgt bij in gebruik name van de auto het direct economisch eigendom 
 • Juridisch eigendom blijft bij de leasemaatschappij totdat alle betalingen verricht zijn, dan komt het juridische eigendom van rechstwege naar jouw bedrijf toe (je hoeft er niets voor te doen)
 • geen beperkingen in kilometers
 • je bepaalt zelf waar je de auto laat onderhouden
 • je verzekert de auto zoals je zelf wilt (tip: met WA casco profiteer je van de beste dekking zodat je bij total loss of diefstal het minste risico loopt)
 • tussentijds boetevrij extra inlossen
 • Tussentijds je auto inruilen voor een andere is mogelijk
 • ook voor startende ondernemingen
 • BTW mee te financieren voor BTW vrije ondernemingen

 

 

Zoek je een nieuwe bedrijfsbus met financial lease?

Dan doe we je graag een voorstel met deze Ford Transit met financial lease.

Wat is Financial lease