• darkblurbg
    Slottermijn Betekenis

Slottermijn Betekenis

Een slottermijn is een restbedrag dat open staat na het betalen van alle maandelijkse aflossingen. Het is de laatste aflossingstermijn. Deze dien je te voldoen samen met de laatste maandtermijn die in je leaseovereenkomst vastgelegd is. Bij financial lease heb je de keuze of je wel of geen slottermijn toepast. De hoogte van de slottermijn bepaalt de leasemaatschappij vooraf.

Na het voldoen van een slottermijn krijg je de auto in je bezit (juridisch eigendom). De hoogte van dat bedrag weet je wanneer je een contract hebt afgesloten en is dus vooraf bij je bekend. Gedurende de looptijd van het contract, betaal jij geen aflossing over de slottermijn. Je betaalt echter wel rente. De leasemaatschappij zal vooraf de slottermijn vaststellen en daarbij wordt er onder andere gekeken naar de te verwachten restwaarde van de auto. Je hoeft in ieder geval nooit meer te betalen dan de auto momenteel waard is.

 

Slottermijn voordelen

Een slottermijn kan een aantal voordelen bieden. Zo zorgt een slottermijn voor een lagere maandbetaling. Je moet iedere maand een bedrag betalen om je auto te betalen, maar doordat je aan het einde van de looptijd nog wat moet betalen, zal de maandtermijn lager uitvallen. Het voordeel wat jij dus hebt, is dat je maanden of zelfs jarenlang, iedere maand goedkoper uit bent. Maar houd er wel rekening mee dat je aan het einde van het contract nog wel een bedrag moet betalen (dus vooraf plannen is aan te raden). Als je aan het einde van de overeenkomst besluit om een nieuwe of andere auto te gaan leasen, dan kun je de slottermijn voldoen met de inruilwaarde van je in te ruilen auto.

Financial lease met slottermijn

Kies je voor financial lease met slottermijn, dan reduceert een slottermijn de maandtermijn. De maandlasten zijn gedurende je overeenkomst een stuk lager. Is dat voor jou een voordeel en spreekt dit je meer aan? Dan is dat voor jou wellicht de beste optie.

 

Financial lease zonder slottermijn

Wanneer je geen slottermijn kiest bij financial lease, ben je het voordeligste uit. Je bespaart dan maximaal op je rentekosten. Een slottermijn zorgt ervoor dat je in euro's meer rentevergoeding betaalt. Als je een financial lease kiest zonder een slottermijn dan wil dat dus zeggen dat je voordeliger uit bent bij volledig uitdienen van de hele overeenkomst. Als je het laatste maandbedrag overmaakt, dan is dat ook echt het laatste bedrag. Hiermee komt "van rechtswege" het juridisch eigendom in handen van jouw bedrijf.

 

Wat is verstandiger? Financial lease met of zonder slottermijn?

Of dat je financial lease met of zonder slottermijn af wil sluiten, hangt af van je eigen wensen en voorkeuren. Een slottermijn is het bedrag dat open staat aan het einde van de looptijd en de overeenkomst. Je moet aan het einde van de overeenkomst dus nog een bedrag betalen en een tip van mij is dat je daar tijdens het contract ook rekening mee dient te houden. Wil je geen eindbetaling? Dan is financial lease zonder slottermijn een betere optie voor jou.

Bereken zelf of laat het voor je berekenen wat jouw maandbedrag is en bekijk wat voor jou goedkoper is.

Online kun je financial lease afsluiten met of zonder slottermijn en daarbij informeren we je graag over onze mogelijkheden. We denken graag met je mee, dus neem voor vragen gerust contact met ons op! 

 

Heb je al een lopende financial lease met slottermijn en wil je deze verder financieren?

Dan help ik je graag verder met jouw financial lease aanvraag.