• darkblurbg
    Financial Lease Berekenen

Leasevormen

Welke leasevormen zijn er voor autolease?

 

Leasen betekent het gebruiken van een goed (bijvoorbeeld auto) tegen maandelijkse betaling. Het goed dat geleaset wordt, wordt door de leasemaatschappij in bruikleen gegeven aan de lessee (leasenemer/klant/eindgebruiker).

 

Leasen kan je onderverdelen in twee soorten: Operational lease en financial lease

Je kunt zeggen dat de naam van de leasevorm al wat zegt of er wel of geen onderhoud en dergelijke in het leasecontract is opgenomen. Bij operational lease zijn de operationele kosten zoals onderhoud, banden, reparaties, wegenbelasting en verzekering in het leasecontract opgenomen

Bij financial lease zijn die operationele kosten niet opgenomen in het leasecontract.

 

Bij operational lease "huur je in feite een auto van de leasemaatschappij." Je wordt geen eigenaar van de auto (tenzij je de auto koopt van de leasemaatschappij aan het einde van het contract).

Bij financial lease "koop je een auto met een zakelijke lening." Je wordt eigenaar van de auto in economisch opzicht en je moet een bedrijf hebben of zzp-er zijn. Je hebt dus een inschrijving van Kamer van Koophandel nodig.

Nu je weet welke 2 soorten lease er zijn, kun je bekijken welke lease het beste bij jou past. Je kan kiezen uit de onderstaande leasevormen:

 

Alle leasevormen in een overzicht:

Leasen als privé persoon Leasen als ondernemer/bedrijf
 Private lease  Operational lease
 Particuliere financiering  Financial lease


 

Leasen als privé persoon:

  • Private lease - je “huurt” de auto van leasemaatschappij (je wordt geen eigenaar) - dit kan op basis van inkomstengegevens als een loonstrook (loondienst) of cijfers (zelfstandige)
  • Particuliere financiering - je koopt een auto met een lening (je wordt wel eigenaar) - dit kan op basis van inkomstengegevens als een loonstrook (loondienst) of cijfers (zelfstandige)

Leasen als ondernemer/bedrijf:

  • zakelijke lease, Operational lease - je “huurt” de auto van leasemaatschappij (je wordt geen eigenaar) - dit kan op basis van inkomstengegevens zoals cijfers van je/de onderneming
  • zakelijke lease, Financial lease - je koopt een auto met een lening (je wordt wel eigenaar) - dit kan op basis van inkomstengegevens zoals cijfers van je/de onderneming

 

Welke leasevorm spreekt jou het meeste aan en past het beste in jouw situatie?

 

Bekijk welke auto's jij kan leasen op basis van:

Financial lease

Private lease