• darkblurbg
  Financial Lease Berekenen

Operational lease betekenis

Een vorm van leasen is operational lease. Als een bedrijf de keuze maakt voor operational lease, dan neemt een leasemaatschappij de investering op zich. Daarmee blijft de maatschappij ook eigenaar van de auto. Als klant hoef je het aankoopbedrag niet in een keer te betalen. Dat doet de leasemaatschappij voor je. Je hebt daardoor meer geld beschikbaar voor organisatie activiteiten. Als klant los je met operational lease een investeringsbedrag af in gelijke termijnen tijdens de lease periode. Operational lease is zowel voor nieuwe als gebruikte auto’s erg interessant.

 

Soorten operational lease

Je hebt operational lease in twee vormen, namelijk netto operational lease en full operational lease. Het eigendom van de auto blijft bij beide leasevormen bij de leasemaatschapij. Aan het einde van de looptijd heb je de mogelijkheid om eigenaar te worden van de auto.

Bij full operational lease zijn de kosten die voortkomen uit het gebruik van de auto in een leasecontract opgenomen. Dit is een hele uitgebreide vorm van leasen. Je sluit als klant en leasemaatschappij een all inclusive contract af voor het gebruik van deze auto. Jij betaalt daarvoor als klant dan een vast bedrag per maand aan de maatschappij. Kosten die zijn opgenomen in het contract zijn de rente en afschrijving, de schadekosten, onderhoudskosten, reparatiekosten, verzekeringspremies, houderschapsbelasting en service bij pech of schade in zowel binnen- als buitenland. Je hebt soms ook de optie om brandstofkosten in een contract op te laten nemen. Dat geldt ook voor winterbanden.​

De Netto operational lease betekenis: dit is een vorm van full operational lease, waarbij 2 componenten zijn inbegrepen in de maandelijkse betaling, namelijk afschrijving en rente. Andere operationele kosten zijn optioneel toevoegen aan deze leasevorm. Zo bepaal je zelf welke componenten je zelf betaalt en welke je aan de leasemaatschappij in termijnen betaalt.

 

Voordelen operational lease

Operational lease is voor veel mensen een ideale oplossing. Het is om te beginnen financieel erg aantrekkelijk! Je hebt een vast bedrag per maand wat je moet voldoen (vastigheid qua kosten) en leasen is maatwerk. Je kiest de auto die je wil en de diensten die je nodig hebt. Je profiteert dus van de luxe dat je je eigen auto samenstelt.

en verder:

 • je hebt geen zorgen over dure onderhoudsbeurten
 • je hebt geen zorgen over de restwaarde van de auto
 • je weet waar je financieel aan toe bent, dus makkelijk te begroten 

Wat is er dan allemaal te leasen? Kijk dan even tussen de actie leasevoorraad auto's

 

Nadelen operational lease

Naast de voordelen zijn er ook altijd nadelen. Die zijn voor ieder anders, maar bepaal zelf wat voor jou belangrijk is van de nadelen:

 • je bent gebonden aan een afgesproken aantal kilometers per jaar 
 • je wordt geen eigenaar van de auto
 • vroegtijdig de auto inleveren kost geld
 • lever je auto in met onacceptabele schades, dan moet je die afrekenen

 

Looptijden operational lease

De meeste leasemaatschappijen hanteren voor operational lease een looptijd van 12 tot 60 maanden. Wil je korter dan 12 maanden leasen, dan spreken we van shortlease. Ook is het in sommige gevallen mogelijk om 72 maanden te leasen. Dat is in overleg mogelijk.

 

Leasemaatschappijen

Als bezoeker krijg je via DBL toegang tot de top 17 Nederlandse leasemaatschappijen van Nederland, zoals Athlon Car lease, Arval, Leaseplan, Terberg leasing, Alphabet, VWP Shortlease, ALD Automotive, Autoplanning, Business Lease, Hiltermann lease, Broekhuis Lease, Directlease, MKB Lease en vele anderen.

 

Operational lease iets voor jou?

Je hebt een eigen bedrijf en je wil jezelf goed presenteren bij je klanten. Een mooie auto speelt daarbij ook een grote rol.

Als je zelf geen geld hebt of geen geld in je onderneming wilt vrijmaken om een nieuwe auto te kopen, dan is operational lease een goede optie.

Als je niet bij je klanten komt is de kans groot dat je inkomsten misloopt.

Auto leasen lost dit probleem op.

Want:

 • Je hebt geen eigen geld nodig.
 • Je komt professioneler voorrijden waardoor je klanten je eerder serieus nemen en daardoor draai je meer omzet.

 

Operational lease is dit een goede keuze voor jou?

Vraag gerust meer informatie op als je interesse hebt, wij beantwoorden graag je vragen. Wij staan voor je klaar en laten je graag kennismaken met de voordelen van operational lease