Dat kan je online doen. Of je kan het doen met de app van je leasemaatschappij.
Meld je de auto niet af, dan loopt het leasecontract door.
Je lever de auto dan in op een afgesproken tijdstip waarbij je direct een innamerapport ontvangt. De gegevens die daarbij worden geregistreerd worden naar de leasemaatschappij doorgestuurd. Enkele dagen later wordt er een eind afrekening naar je gemaild. Hierin staan alle details uitgewerkt en je ziet eventuele meer gereden kilometers en/of minder kilometers worden verrekend. Dat geldt voor eventuele schades ook.
De schades aan de auto (als die er überhaupt zijn) worden door experts bekeken en beoordeeld. Dat houdt in dat er iemand onderhoud auto heen loopt en daarbij letten op eventuele krasjes duiken en andere tekortkomingen.
En juist hier heb ik wat tips voor je, want ik merk dat vaak niet goed gekeken wordt hoe de staat van de auto is, waardoor de inleverschades doorbelast worden en die hadden wellicht voorkomen kunnen worden.
Mijn eerste tip:
Leg dan jouw bevindingen naast het inleverprotocol (personenauto). Hier zie je het inleverprotocol voor bestelauto's.
Hou in gedachte dat een schade die als niet acceptabel wordt geclassificeerd, een eigen risico van €150,- wordt gerekend. Mocht je 2 kleine schades op de auto hebben die dicht bij elkaar zitten, dan kan je vaak door zelf preventief de auto te laten herstellen, deze 2 schades laten repareren met maar 1x eigen risico.
Dat vergt uiteraard wel wat handigheid bij de schadehersteller in bespreking van de schade. Het schadebedrijf kent ook de inleverprotocollen van de leasemaatschappij.
En hier zie je nog enkele aandachtspunten:
Zorg ervoor dat de auto compleet wordt ingeleverd, dus inclusief alle losse accessoires en spullen die bij de auto horen. Denk dan aan:
Met de innameplanner, maak je eenvoudig je afspraak om de auto in te leveren.