• darkblurbg
    Wat is financial lease

Wat is Financial Lease betekenis? 

Financial lease is het zakelijk aanschaffen van bijvoorbeeld een auto met behulp van een zakelijke financiering.

 

Deze zakelijke financiering betaal je in een aantal maandtermijnen terug aan de leasemaatschappij.

De maandelijkse betalingen bestaan uit rentevergoeding voor de leasemaatschappij en natuurlijk de aflossing van het zakelijke krediet.

 

De maandtermijn is gedurende de leaseperiode vast. Deze verandert dus niet tussentijds. Ook niet als de marktrente verandert. Dit wordt namelijk vastgelegd in het financial lease contract.

In de maandtermijn zijn geen kosten voor onderhoud, reparatie, banden, verzekering, wegenbelasting etcetera opgenomen.

Bij operational lease zit dat wel in de maandtermijn inbegrepen.

 

Bij Financial Lease word je/jouw bedrijf eigenaar van de auto.

Vanaf de eerste dag is jouw bedrijf economisch eigenaar van de auto. Dat betekent dat je de auto kunt opnemen in de boekhouding. Je activeert de auto op de balans. Dat levert de de nodige fiscale voordelen op.

Je kunt bijvoorbeeld de BTW terugvorderen in veel gevallen en je kunt fiscaal afschrijven op de auto. Dat zijn kosten, dus verlaagt dat de winst van je onderneming, waardoor jouw bedrijf minder belasting betaalt.

Daarbij merk ik graag op dat de leasemaatschappij het juridische eigendom heeft van de auto. Dat gaat van rechtswege over op jouw bedrijf nadat je alle betalingen voldaan hebt aan de leasemaatschappij.

Je kunt het daarom ook vergelijken met huurkoop voor je auto.

De leasemaatschappij heeft het recht om de auto (die in onderpand is gegeven aan de leasemaatschappij) terug te nemen als ze daar gegronde redenen voor hebben. Dat zou kunnen als je bijvoorbeeld een paar maandtermijnen niet betaald zou hebben.

Meer over financial lease eigendom

 

Bij een financial lease contract wordt vooraf de looptijd vastgelegd. Deze verandert in beginsel niet (hier kom ik later op terug). De looptijd varieert tussen de 12 en 72 maanden. Dat is 1 tot 6 jaar. De looptijd is over het algemeen gelijk aan de economische levensduur van de auto.

De looptijd wordt ook wel leaseperiode genoemd.

Na de leaseperiode kun je zelf beslissen wat je doet. Kies je voor een nieuwe Financial Lease Auto, blijf je in deze auto rijden of ruil je hem in?

Aan jou is de keus, want jij bent economisch eigenaar van de auto.

 

Financial Lease Vervroegd Aflossen

Zojuist meldde ik al dat de looptijd bij financial lease in beginsel vast staat. De looptijd wordt vastgelegd in je leaseovereenkomst.

En je hebt de mogelijkheid om tussentijds extra geld in te lossen op je financial lease. Dan blijft de maandtermijn zoals deze is, alleen verkort je de looptijd van het leasecontract.

 

En wat is een slottermijn zal je je wellicht afvragen.

Dat is letterlijk vertaald een laatste te betalen termijn. 

Waarom zou je een slottermijn willen? Hoor ik je vragen. Met een slottermijn kan je de maandtermijn verlagen, zodat je maandelijks iets meer financiële ruimte creëert. 

De slottermijn wordt vooraf vastgelegd in het leasecontract en hangt af van factoren als: de leeftijd van de auto, de looptijd van het leasecontract en nog factoren zoals de bestaansduur van je onderneming en de te verwachten restwaarde van de auto die je wil gaan leasen.

De slottermijn is optioneel, dus je kunt er ook voor kiezen om geen slottermijn te hanteren. 

 

Nu je precies weet wat de financial lease betekenis is, zal ik de mogelijkheden met je bespreken.

 

De voordelen van een Financial Lease auto

Het grootste voordeel van een Financial Lease auto voor jou als ondernemer is dat de auto jouw eigendom wordt.

Met Financial Lease heb je de mogelijkheid om grote investeringen te doen zonder dat het invloed heeft op je liquiditeitspositie. Met financial lease houd je geld binnen je bedrijf beschikbaar voor de kernactiviteiten. Zo kom je verder met je onderneming.

Bovendien krijg je met een Financial Lease auto zakelijk nooit een verrekening voor teveel gereden kilometers, er is namelijk geen beperking in het aantal kilometers dat je mag rijden.

 

Fiscaal gezien heeft een Financial Lease auto verschillende voordelen. Zo kun je de BTW van de aanschafprijs van de auto terugvorderen, heb je mogelijkheden tot investerings- en renteaftrek en je kunt de auto fiscaal afschrijven.

Financial Lease voor jouw auto is dus in vele opzichten interessant, want je hoeft je geld niet uit je bedrijf te halen om een auto te kopen. Daarmee kan jij ondernemen en gewoon vooruit komen met je onderneming.

 

Deze mogelijkheden heb je met een zakelijke Financial Lease auto

Twijfel je tussen een auto kopen en een auto leasen? Dan heeft DBL Finance de oplossing voor je. Met de Financial Lease auto hoef je niet te kiezen. Je hebt de voordelen van een auto kopen én die van een auto leasen.

Je kan kiezen uit nieuwe en voor gebruikte auto’s. Ook kun je je bedrijfsauto aanschaffen middels financial lease. Zowel een nieuwe als een gebruikte bestelbus.

 

In het aanbod financial lease auto's vind je een groot aantal occasion lease auto’s van verschillende prijsklassen. Uiteraard zie je ook nieuwe auto's staan.

Wil je weten wat uw maandtermijn is in uw situatie? Bereken dan snel online je leaseprijs berekenen via onze Financial Lease calculator.

 

Zoek je een nieuwe bedrijfsbus met financial lease? Dan doe we je graag een voorstel met deze Ford Transit met financial lease.

Wat is Financial lease