• darkblurbg
    Financial Lease Berekenen

Hoe moet je je financial lease auto verzekeren?

Sta je op het punt om een financial lease auto aan te schaffen?
Maar weet je niet hoe je deze nou precies kan verzekeren?

 

Je wilt de auto natuurlijk wel goed verzekerd hebben, want stel je voor dat je auto gestolen wordt of dat je schade aan je lease auto krijgt, dan wil je niet je spaargeld hoeven aan te spreken om de lease af te kopen of die schade te betalen.

Lees hier precies hoe je je financial lease auto kunt verzekeren.

 

Vorige week kreeg ik deze vraag van Gerard, een ondernemer die het liefste helemaal geen verzekering wil afsluiten om op de kosten te kunnen besparen. Zijn motto is namelijk: hou je kosten zo laag mogelijk.

Hij vraagt zich af:

Hoe sluit ik een auto verzekering af voor mijn financial lease auto?

Eigenlijk weet hij wel beter want je moet natuurlijk geen risico’s nemen met een van de duurste uitgaven in je leven: Een auto.

 

Als ondernemer is Gerard iedere dag druk met zijn bedrijf op de Veluwe en hij is dagelijks druk met het handelen binnen zijn onderneming en daar verdient hij al jaren een leuke boterham mee.

Het gaat nu zo goed dat hij nu een nieuwe auto gaat aanschaffen op basis van financial lease.

Hij heeft al berekend dat financial lease voor hem de voordeligste optie is. Dan kan hij zijn eigen geld binnen de onderneming houden, om daarmee te handelen en meer geld te verdienen.

 

Hij kiest voor een diep donker blauwe Volkswagen Passat stationwagen omdat het zo een ruime auto is met een zakelijk voorkomen. Zo kan hij goed voorkomen rijden bij zijn klanten en in het weekend past zijn hele gezin past er makkelijk in.

 

Toch twijfelt hij nog, niet over de auto maar over de verzekering. De auto is nu drie jaar oud, dus de kop is er net af en de auto is dus nog best veel geld waard en hij weet niet precies hoe hij de verzekering moet regelen.

Kiest hij voor de lagere premie en iets minder uitgebreide dekking of kiest hij voor de meest uitgebreide versie?

 

Zijn vrouw is vastbesloten en zegt dat hij de auto volledig moet verzekeren, want dan heb je alles gedekt.
Maar hij denkt zelf dat een iets minder uitgebreide verzekering voldoende is. En zo denkt hij de kosten laag te houden.

Dat zorgde voor een leuk gesprek op aan de keukentafel met zijn vrouw die avond.


Gerard had aanvankelijk een beter gevoel bij de lagere prijs van de minder uitgebreide verzekering, want hij had nog nooit eerder schade gereden, dat was zijn opvatting.
Maar zijn vrouw overtuigde hem voor de volledige verkering te kiezen, want het bedrijf van Gerard maakt een groei door en daar wil je dan je op kunnen focussen en niet op een bijzaken als een verzekering voor je auto.
Het moet gewoon goed zijn, was de stelling van zijn vrouw. Dan maar iets meer betalen, maar dan weet je dat alles gedekt is en dat je geen verrassingen krijgt als er wat gebeurd.

Gerard heeft dus uiteindelijk gekozen voor de meest uitgebreide autoverzekering en ging diezelfde avond nog de autoverzekering afsluiten.

 

Het verhaal van Gerard geldt voor alle ondernemers die een Financial lease auto gaan verzekeren.

Het belangrijkste is dat je het risico minimaliseert.

Een jaar geleden hebben we dat meegemaakt bij een klant die haar lease auto goed en volledig verzekerd had.

Haar auto vloog door een elektrische storing in brand en toen werd haar lease auto total loss verklaard. Volgens de voorwaarden van de leasemaatschappij heeft de leasemaatschappij het recht de resterende betalingen (het nog openstaande saldo) per direct in te vorderen bij hun klant bij diefstal of total loss.

Voor deze dame liep het gelukkig goed af en was alle schade gedekt.

 

Wil je zelf ook weten welke verzekeringen er zijn voor jouw lease auto en wat daarvoor de premie is?

 

Klik op deze button, dan kun je direct jouw autoverzekeringspremie bekijken

 

Autoverzekering Online

 

 P.S. U kunt ons niet benaderen voor informatie over de verzekeringen. Wij adviseren niet over verzekeringen, wij beschikken niet over een AFM vergunning. Eventuele vragen kunt u stellen aan de verzekeringsmaatschappij die u aantreft in het overzicht. De tool die u vindt na het klikken van de button is niet ons eigendom.